Verkkouutiset

Salakuljettajat toivat Suomeen 30 000 Subutex-tablettia ja 17 kiloa hasista

Poliisi ja Tulli ovat paljastaneet laajan huumausaineiden salakuljetus- ja levittämiskokonaisuuden.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisi ja Tulli kertovat tutkineensa yhdessä laajaa huumausaineiden maahantuonti- ja levittämiskokonaisuutta, jossa Suomeen on salakuljetettu huomattavia määriä Subutex-lääkevalmistetta ja hasista. Tutkinnan yhteydessä on paljastunut myös muiden huumausaineiden levittämistä.

Asiaa ovat tutkineet yhdessä Helsingin, Pohjanmaan, Sisä-Suomen ja Oulun poliisilaitokset sekä Tulli. Esitutkinnan perusteella epäillään, että huumausaineita on levitetty pääkaupunkiseudulla, Tampereella sekä Vaasan seudulla.

– Esitutkinnassa on ollut epäiltyjä yhteensä lähes 50, joista valtaosa on ollut tutkinnan aikana pidätettynä tai vangittuna. Esitutkinnan aikana on takavarikoitu noin 9 000 Subutex-tablettia, yli 11 kilogrammaa hasista, 200 ekstaasitablettia, sekä käteistä rahaa noin 50 000 euroa, kertoo rikoskomisario Ilkka Juola Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnassa on ilmennyt, että Suomeen on salakuljetettu lähes 30 000 Subutex -tablettia sekä noin 17 kilogrammaa hasista. Katukaupassa yksi Subutex-tabletti maksaa pääkaupunkiseudulla 30–50 euroa, ja hasiksen grammahinta on noin 5-10 euroa. Paljastetun huumekaupan katukauppa-arvo on viranomaisarvion mukaan noin 1 000 000 – 1 600 000 euroa.

Subutex-tabletit on salakuljetettu Ranskasta Suomeen pääasiassa maitse pohjoista reittiä Tornion kautta. Salakuljetuksessa ryhmä on käyttänyt ajoneuvoihin tehtyjä kätköjä sekä julkisilla kulkuvälineillä liikkuneita kuriireja. Asiakokonaisuuden tutkinnassa on rikoksesta ollut epäiltyjä yhteensä 37.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)