Verkkouutiset

Vaarallisia tuotteita poistettu markkinoilta ennätysmäärä

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes poisti viime vuonna markkinoilta 364 vaarallista tai vakavasti puutteellista tuotetta. Näistä 116 kerättiin takaisin myös kuluttajilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sähkötuotteiden osalta vakavia puutteita löytyi eniten led-lampuista, latureista ja verkkoliitäntäkojeista. Puutteita löytyi paljon myös koneista, leluista, henkilönsuojaimista sekä jalometallituotteista.

Tukes teki viime vuonna lähes 3600 valvontakäyntiä sähkötuotteita myyviin liikkeisiin sekä sähkötuotteiden valmistajien ja maahantuojien luokse.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tuotteita, joissa epäiltiin olevan sähköturvallisuuspuutteita, testautettiin 728 kappaletta. Markkinoilta poistettiin yhteensä 232 sähkötuotetta, joista 213 oli turvallisuuspuutteita ja lopuissa muita vakavia puutteita. Näistä 63 tuotetta kerättiin takaisin kuluttajilta. Eniten puutteita oli edellisvuosien tapaan led-lampuissa, latureissa sekä verkkoliitäntäkojeissa.

Vuonna 2012 markkinoilta poistettiin 209 sähkötuotetta ja vuonna 2011 yhteensä 165 sähkötuotetta.

Tukes valvoo kuluttajaturvallisuuslain perusteella kulutustavaroiden turvallisuutta Suomessa. Laajan alueen vuoksi valvontaa tehdään projektiluonteisesti sekä ilmoitusten perusteella. Valvontaa kohdistetaan tuotteisiin, joissa riskit ovat suurimmat ja joissa ennakoidaan olevan turvallisuuspuutteita.

Viime vuoden aikana markkinoilta poistettiin yhteensä sata kuluttajatuotetta, yksittäisiä tuotteita yhteensä 232 000 kappaletta. Eniten markkinoilta poistettiin leluja (23), koneita (16) ja henkilönsuojaimia (11).

Vuonna 2012 markkinoilta poistettiin 75 kuluttajatuotetta ja vuonna 2011 poistettuja tuotteita oli 64.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)