Verkkouutiset

”Voidaan puhua vallankumouksellisesta uudistuksesta”

Timo Korhosen mukaan voidaan perustellusti puhua vallankumouksellisesta uudistuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kunta- ja aluetyöryhmän puheenjohtajan, kansanedustaja Timo V. Korhosen mukaan hallituksen keskiviikkona esittelemät lakiluonnokset sote- ja maakuntauudistuksesta mahdollistavat palvelujen turvaamisen tasa-arvoisesti koko maassa, hallinnon yksinkertaistamisen ja tasapainoisen aluepolitiikan.

– Maakunnilla on vastuu sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä että omasta elinvoimastaan. Tämä uudistus yhdessä työllistävän luonnonvara- ja biotalouden edistämisen kanssa luo kestäviä edellytyksiä koko maan tasapainoiselle kehittämiselle ja ihmisten elämisen edellytysten turvaamiselle postinumerosta riippumatta, Korhonen toteaa tiedotteessaan.

Korhosen mukaan voidaan perustellusti puhua vallankumouksellisesta uudistuksesta.

– Kaiken keskiössä on ihminen, ei hallinto. Byrokratia vähenee sekä hallinto ja päätöksenteko kansanvaltaistuvat tuntuvasti, kun nykyisestä noin 400 erilaisesta organisaatiosta siirrytään 18 maakuntaan.

Korhosen mukaan nyt on tärkeää, että eri toimijoiden mielipiteitä lakiluonnoksista kuullaan, ja sen jälkeen uudistusta aletaan viedä määrätietoisesti ja laajassa yhteistyössä eteenpäin. Maakunnissa on syytä olla nyt hereillä ja liikkeellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)