Verkkouutiset

LM-kysely vihreiden puheenjohtajasta: Touko Aalto 147, Emma Kari 101

Kahdella ennakkosuosikilla on kummallakin mahdollisuus voittoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lännen Median kyselystä 500 vihreälle vaikuttajalle kertoo muun muassa Kaleva. Kyselyyn vastasi 259 vihreää.

Kansanedustaja Touko Aallon nimeää ykkössuosikikseen puheenjohtajaksi 83 vastaajaa. Kansanedustaja Emma Karin nimesi ykkössuosikikseen 76 vastaajaa. Prosentit olivat 32-29.

Merkittävää on, että Touko Aalto voittaa Emma Karin selvästi äänten kakkostilojen määrässä.

Vihreät valitsee uuden puheenjohtajansa jäsenäänestyksellä, jonka tulos julkistetaan ja vahvistetaan puoluekokouksessa. Käytössä on siirtoäänivaali, jossa voi äänestää paremmuusjärjestyksessä kuutta ehdokasta tai vain yhtä. Vähiten ääniä saanut putoaa ja vaali ratkeaa, kun joku saa yli puolet äänistä.

LM-kyselyssä neljännellä kierroksella prosentit menevät seuraavasti: Touko Aalto 43 (110 ääntä), Emma Kari 37 (94 ääntä) ja Krista Mikkonen 20 (51 ääntä). Viimeisessä vaiheessa Touko Aalto saisi 147 ääntä ja Emma Kari 101 ääntä.

Muuttujana toimii kuitenkin Emma Karin hyväksi se, että vihreiden jäsenistä noin 30 prosenttia on Helsingistä ja 20 prosenttia Uudeltamaalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)