Verkkouutiset

”Venäjää hallitseva sota- ja kansalliskiihkoinen eliitti ajattelee imperialistisesti”

Kansanedustaja Reijo Tossavainen (ps.) lisäisi pikaisesti kertausharjoituksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Reijo Tossavaisen mielestä Venäjä on ottanut sunnuntaina ratkaisevan, erittäin tuomittavan askeleen, jolla se pahentaa ennestään vaarallisen tilanteen lähelle sotatilannetta.

– Sota on siis vain yhden harha-askeleen päässä. Ja se sota voi levitä Ukrainasta muualle Eurooppaan, sillä Venäjää hallitseva sota- ja kansalliskiihkoinen eliitti ajattelee imperialistisesti, että vanhan Neuvostoliiton ja vanhan tsaarinajan Venäjän rajat on jossakin muodossa palautettava. Samalla myös Molotovin-Ribbentropin sopimus on venäläisten mielestä edelleen voimassa, Tossavainen toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kyseisellä sopimuksella vuonna 1939 natsi-Saksan diktaattori Adolf Hitler ja neuvostodiktaattori Josif Stalin jakoivat Euroopan etupiireihin. Suomi kuului sopimuksen Neuvostoliiton etupiiriin.

Tossavainen toteaa, että suomalaisten kannalta on äärimmäisen huolestuttavaa, että venäläiset piirtelevät rajoja, joiden sisällä myös Suomi on.

– Enää ei ole kysymys siitä, että kyseessä olisi vain poliittinen doktriini. Kysymys on nyt siitä, että tuota doktriinia toteutetaan käytännössä, hän sanoo.

– Mielestäni olisi suurta poliittista viisautta, jos varautuisimme nykyistä paremmin kaikkein pahimpaan vaihtoehtoon. Esimerkiksi niin, että lisäisimme pikaisesti kertausharjoitusten määrää, Tossavainen jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)