Verkkouutiset

”Neljä uskomatonta tarinaa, joista pitäisi tehdä Hollywood-elokuva” – suomalaislegenda ylsi mukaan

Amerikkalainen sotilasalan nettisaitti haluaisi Lauri Törnistä pitkän elokuvan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sotilasalan viihdesaitiksi perustettu We Are The Mighty on listannut jutukseen neljä sotilastarinaa, joista heidän mielestään pitäisi tehdä elokuva.

Ensimmäinen on merijalkaväen Brian Chontoshin taistelu Irakissa 2003, kolmas on oikomishoidon hammaslääkäri Jack Taylor toisessa maailmansodassa ja neljäs on miekkaa toisessa maailmansodassa käyttänyt kommando ”Mad Jack” Churchill.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Toisena listalla on Lauri Törni (1918-65). Saitti toivoo hänestä tehtävää Soldier Under Three Flags -elokuvaa, jonka ohjaisi Ridley Scott ja jossa pääosaa esittäisi Breaking Bad -tähti Aaron Paul.

– Oletko koskaan nähnyt elokuvaa, jota rakastit niin paljon, ettet halunnut sen loppuvan? Tämä on se elokuva – eikä tarvitse pelätä lyhyttä kestoakaan. Lauri Törnin tarina on täynnä niin monia omituisuuksia ja käänteitä että jopa konservativinen elokuvasovitus kilpailisi Hobbit-elokuvan pituuden kanssa – joten ehkä kaksiosainen sarja olisikin parempi, We Are The Mighty kirjoittaa.

Saitti esittelee Törnin tarinan talvi- ja jatkosodan lumisista taisteluista, miinaan haavoittumisesta, Mannerheim-rististä ja siirtymisestä 1944 Saksaan jatkamaan taistelua kommunisteja vastaan. Hänen kerrotaan joutuneen palatessaan omiensa vangitsemaksi, vapautetuksi ja aloittaneen Amerikassa uuden uran erityisjoukoissa.

We Are The Mighty ei mainitse, että Törni oli esikuvana John Waynen 1968 näyttelemälle The Green Berets -elokuvan päähahmolle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)