Verkkouutiset

Raiskaajamurhaajan vapautus: ”Joko lainsäädäntö tai sen tulkinta on pahasti pielessä”

Kansanedustaja Kari Tolvanen ihmettelee, onko ammattilaisten tekemillä vaarallisuusarvioilla enää merkitystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin hovioikeus päätti perjantaina vapauttaa murhamiehen, joka on tuomittu 13-vuotiaan tytön raiskaamisesta, 1995 kadulla tekemästään 15-vuotiaan tytön murhasta ja myöhemmin nelivuotiaan lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies on istunut vankilassa 19 vuotta.

Kansanedustaja ja siviilissä rikosylikomisario Kari Tolvanen (kok.) kirjoittaa Facebookissa monien ”aivan perustellusti” kysyneen häneltä, voiko erittäin vaarallinen vanki todella vapautua.

– Hovioikeuden mukaan kyllä voi. Itse olen täysin eri mieltä. Joko lainsäädäntö tai sen tulkinta on pahasti pielessä, Kari Tolvanen toteaa.

– Onko enää mitään merkitystä terveydenhuollon ja vankeinhoidon ammattilaisten tekemillä vaarallisuusarvioilla, kun niille ei panna mitään painoarvoa. Eivät nämä ammattilaiset tyhjästä vangin vaarallisuutta ole keksineet, Tolvanen huomauttaa.

Hänen mielestään rikosseuraamuslaitoksen pitää valittaa päätöksestä korkeimpaan oikeuteen.

– Samaan aikaan oikeusministeriön pitää selvittää mielenterveys-, rikos- ja vankeuslain mahdollista vaarallisen vangin mentävää aukkoa. Jos tällainen on, eduskunnan on heti ensitöikseen paikattava se.

Tolvasen mielestä uhria on aina suojeltava.

– Tunnen useita elinkautisvankeja. Jotkut heistä voi vapauttaa ilman huolta rikoksen uusimisriskistä. Osan kanssa ei voi olla näin huoleton. Ja sitten on muutamia, joita ei voisi mielestäni näillä näkymin vapauttaa lainkaan muiden turvallisuuden vuoksi, hän kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)