Verkkouutiset

HS: Suurten kaupunkien toimeentulotukikustannukset kasvaneet rajusti

Suurten kuntien toimeentulotuen kustannukset ovat kasvaneet rajusti viime vuosina, kirjoittaa Helsingin Sanomat torstaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuosina 2008–2013 kuuden suurimman kunnan toimeentulotuen menot lisääntyivät peräti 52,5 prosenttia asukasta kohden laskettuna. Helsingissä ja Vantaalla menot kasvoivat yli 60 ja Espoossa yli 70 prosenttia.

Menojen kasvun taustalla on työttömyyttä lisännyt taloustaantuma. Toimeentulotuen saajien määrä on kasvanut nopeammin kuin kuntien asukasluvut.

Kuuden suurimman kaupungin toimeentulotuen menot olivat viime vuonna yhteensä noin 360 miljoonaa euroa.

Helsingissä toimeentulotukea sai viime vuonna 65 000 ihmistä, mikä on yli kymmenen prosenttia koko väestöstä. Vantaalla ja Tampereella osuus on samaa luokkaa.

Helsingin yliopiston professori Heikki Hiilamon mielestä Suomessa pitäisi tehdä mittava perusturvaremontti. Nykyistä sosiaaliturvajärjestelmää hän kuvaa epäonnistuneeksi.

– Kolmikantaan perustuva sosiaaliturvan valmistelun malli on tiensä päässä. Seuraava perusturvaremontti olisi laadittava niin, ettei valmisteluun päästettäisi mukaan saavutettuja etuja vartioivia työmarkkinajärjestöjä, Hiilamo sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)