Verkkouutiset

Minne katosivat kaupungin 9 600 tietokonetta – Seuran mukaan tapaus saattoi paljastua yllättävästi

Poliisitutkinnassa on voinut alkaa selvitä, mistä on kyse Espoossa kadonneissa tuhansissa tietokoneissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kesällä uutisoitiin, että Espoon kaupungilta oli kateissa yli 9 600 tietokonetta. Kaupunki oli joulukuussa tehnyt poliisille tutkintapyynnön yritettyään turhaan päästä arvoituksen jäljille.

Laitteet oli vuokrattu elinkaaripalveluna. Länsi-Uudenmaan poliisi tutki törkeää kavallusta.

Seura-lehdessä Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja kansanedustaja Jyrki Kasvi (vihr.) toteaa, että leasing-prosessi ei ole ollut kaupungin hallinnassa.

Poliisin tutkinnanjohtaja Minna Immonen sanoo, ettei kadonneita koneita ole löydetty ja niiden hankintaan ja laskutukseen liittyvää sähköistä materiaalia analysoidaan.

Kuulusteltuja on tähän mennessä viisitoista. Tutkinta valmistunee vuoden loppuun mennessä.

Poliisin mukaan voi olla kyse muustakin kuin rikoksesta.

– Puhutaan pitkään kestäneistä laiminlyönneistä. Esitutkinnassa selviää, onko se törkeää huolimattomuutta vai tahallisuutta, tutkinnanjohtaja Immonen toteaa.

Seura kysyy, onko tietokoneita koskaan ollut olemassakaan. Jyrki Kasvi sanoo 80 prosentin todennäköisyydellä uskovansa, että ”kadonneita koneita ei ole ollut olemassakaan, mutta niistä on yritetty laskuttaa”.

Kaupunki ja poliisi sanovat kuitenkin välttävänsä spekulointia. Toistaiseksi ei esitutkinnasta johtuen saada vastauksia, ovatko esimerkiksi olemattomien laitteiden leasing-maksut juosseet.

– Kun olen jutellut ihmisten kanssa, moni on sanonut, että kenelläkään ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon tietokoneita on ja missä, Jyrki Kasvi sanoo Seurassa.

Kaupunginvaltuutettu Kirsi Louhelaisen (vihr.) mukaan ”on ulkoistettu ja unohdettu sitten koko juttu”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)