Verkkouutiset

Suomalaiset eivät tunne kaikkia alkoholin tuontisäännöksiä

Kaksi viidestä pitää alkoholin tuontia kavereille maksua vastaan laillisena, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alkoholin maahantuontia laillisena pitäviä ja toisaalta toiminnan sen laittomuudesta huolimatta hyväksyviä oli enemmän nuoremmissa ikäryhmissä kuin koko väestössä. Tiedot käyvät ilmi THL:n TNS Gallupilta tammikuussa tilaamasta kyselystä.

Kaikista vastaajista kaksi viidestä luuli maksua vastaan suoritetun alkoholin maahantuonnin kaverille olevan laillista, joten kaiken kaikkiaan kolme viidestä suomalaisesta pitää alkoholin tuontia kavereille maksua vastaan joko laillisena tai moraalisesti hyväksyttävänä.

Suomalaisista 94 prosenttia tietää, että Virosta haettujen alkoholijuomien myyminen pakettiautosta tuntemattomille ohikulkijoille on laitonta. Selvä enemmistö, 72 prosenttia, tietää myös, että alkoholijuomien hakeminen Virosta esimerkiksi taloyhtiön talkoisiin on laitonta silloin, kun hakijalle maksetaan juomien ostohinnan lisäksi pieni palkkio.

Sen sijaan vastaajista enää 58 prosenttia tiesi talkoisiin ulkomailta ostetun alkoholin tuonnin olevan laitonta silloinkin, kun hakijalle korvataan vain juomien ostohinta. Niistäkin, jotka tiesivät sen laittomaksi, lähes kolmasosa piti sitä moraalisesti hyväksyttävänä tekona.

Kaikkiaan 76 prosenttia tutkimukseen osallistuneista arveli, että Virosta tuodun viinipullon antaminen naapurille korvaukseksi kukkien kastelusta on lain sallima menettely.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)