Verkkouutiset

Sampo Terho tuomitsee miljoonavoitot turvapaikkabisneksellä: ”Kansallista hätätilaa käytetty hyväksi”

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministerin mielestä yrityksille ei voida jatkossa antaa avointa sekkiä veronmaksajilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (s.) kritisoi voimakkaasti turvapaikkabisnestä. Suomen Kuvalehti kertoi tänään Luonan tehneen yli kolmen miljoonan euron voitot vastaanottokeskuksien pyörittämisellä. Luona on yksi suurimmista yksityisistä yrityksistä, jotka järjestävät vastaanottokeskustoimintaa.

– Syntyy mielikuva, että kansallista hätätilaa on käytetty maahanmuuttokriisin aikana taloudellisesti hyväksi, Sampo Terho toteaa tiedotteessaan.

– Turvapaikkajärjestelmän on oltava reilu myös suomalaiselle veronmaksajalle ja on ehdottoman tärkeää, ettei humanitaarista maahanmuuttoa käytetä miljoonavoittojen takomiseen. Vastaanottobisneksessä ei voida tinkiä yleishyödyllisyyden ja veronmaksajien edun vaatimuksesta.

Hänen mukaansa on selvää, että turvapaikanhakijoille on järjestettävä asianmukainen majoitus, mutta jatkossa ei voida tehdä sitä virhettä, että ilman kilpailutusta käytännössä annetaan yrityksille veronmaksajien kuittaama avoin sekki.

– Virheiden toistaminen vältetään parhaiten pitämällä turvapaikkajärjestelmä mahdollisimman hallittuna. Siniset ovat ehdottaneet turvapaikkahakemusten käsittelyä jo Euroopan ulkopuolella, mikä olisi paras keino turvapaikkajärjestelmän vakauden hallinnoimiseen ja kustannusten kohtuullistamiseen, Terho toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)