Verkkouutiset

Tekniikan akateemiset: Nyt tarvitaan matematiikkatalkoot

Vaikka tuoreen selvityksen mukaan matematiikan osaamistason lasku on saatu pysäytettyä, on huolestuttavaa, että monien peruskoulun suorittaneiden taidot eivät riitä edes arkielämän tarpeisiin, toteaa Tekniikan akateemiset TEK.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen maanantaina julkaisemien tutkimustulosten mukaan peruskoulun oppilailla on huomattavia vaikeuksia arkielämän prosenttilaskuissa, jotka osasi vain kolmannes oppilaista.

– On huolestuttavaa, että parhaissakin osioissa, kuten päässälaskutehtävissä, vain puolet oppilaista osasi tehtävät, sanoo TEKin koulutuspolitiikasta vastaava johtaja Jari Jokinen.

Hänen mukaansa ongelmaan on herättävä viimeistään nyt ja aloitettava valtakunnalliset ”matikkatalkoot”.

– Muuten nuorilla tulee olemaan suuria vaikeuksia pärjätä entistä enemmän osaamista vaativassa yhteiskunnassa. Jos ei pysty hahmottamaan numeroita eikä ole ongelmanratkaisukykyä, ei pärjää tulevaisuuden työelämässä. Matikkatalkoisiin on saatava kaikki toimijat jokaiselta koulutusasteelta, Jokinen vaatii.

Hänen mukaansa ongelma on koko yhteiskunnan kannalta merkittävä. Suomen vientiteollisuuden tukijalat, kuten ICT-sektori, terveysteknologia ja kemianteollisuus, perustuvat korkeaan matematiikan ja luonnontieteellisten aineiden osaamiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)