Verkkouutiset

Hakemus kuutena kappaleena, painoa 2,7 kiloa, hintaa vajaa kymppitonni

Kansanedustajan mukaan ympäristölupakäsittely ei ole aivan yksinkertainen asia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskuntaan kesällä noussut kansanedustaja Harry Wallin (sd.) puhui tiistaina illalla budjetin lähetekeskustelussa.

Harry Wallin totesi ajatelleensa eduskuntakauttaan aloittaessaan, että hän haluaa nostaa esiin muun muassa byrokratian purkamisen. Sen esille tulosta eri puolueiden taholta hän sanoi olevansa iloinen.

Wallin kertoi kesällä puheilleen Seinäjoen torilla tulleesta turkistarhaajasta.

– Hän kertoi, että hänellä on aikomuksenaan laajentaa turkistarhaa Ylihärmään – siis laajentaa, ei perustaa uutta. Hän joutui ympäristölupakäsittelyn piiriin, mikä tarkoittaa sitä, että tämä laajennuskäsittely kestää puolestatoista vuodesta kahteen vuoteen, Harry Wallin sanoi.

– Hän jätti hakemuksen. Se piti jättää kirjallisena kuutena kappaleena, ja se hakemus painoi 2,7 kiloa, ja se tulee maksamaan hänelle 7-9 tonnia, meni läpi tai ei.

Wallinin mielestä ”eihän näin voi olla, kun on kyse teollisesta investoinnista, joka tuo Suomeen miljoonia, työllistää tuhansia ihmisiä eikä vaadi yhtään yhteiskunnan tukea”.

– Minä uskoisin, että tästä me voisimme löytää sellaisen yhteisymmärryksen, että muodostettaisiin yhdessä byrokratian kansalliset purkutalkoot, koska mikään puolue sitä ei voi yksin tehdä, niin vahva valta on ministeriöiden keskeisillä virkamiehillä, jotka ovat aika kaukana normaalielämästä, hän sanoi täysistunnolle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)