Verkkouutiset

Taksilupiin on tulossa jättiuudistus

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin maanantaina esittelemässä liikennekaaren lakiluonnoksessa taksiluvat uudistettaisiin merkittävällä tavalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ajoneuvo- ja kuljettajakohtaisista taksiluvista on tarkoitus luopua. Uudessa liikennekaaressa ehdotetaan siirtymistä yrittäjäkohtaisiin taksilupiin, joille ei olisi enää kiintiöitä. Taksilupien määräsääntelystä on siis tarkoitus luopua. Yrittäjäkohtaisen luvan myöntäisi Trafi.

Tämä mahdollistaa yrittäjille kasvun, mutta myös helpottaa liikkeenluovutusta myynnin tai perinnön kautta.

Uudessa liikennekaaressa poistuu myös taksikyydin enimmäishinta. Sen sijaan taksiyrittäjällä olisi velvollisuus ilmoittaa asiakkaalle etukäteen hinta tai sen määräytymisen perusteet.

Asemapaikka- ja ajovelvoitteet on myös tarkoitus poistaa. Kuskin valmiuksia on tarkoitus kehittää. Kuski ei saa olla esimerkiksi syyllistynyt rikoksiin, liikennerikkomuksiin tai rikkomuksiin lasten ja nuorten kanssa työskennellessä. Lisäksi huolehditaan siitä, että kuljettajat pystyvät avustamaan matkustajaa riittävällä osaamisella.

Ei-ammatillisen kuljetuspalvelun tarjoaminen tulee mahdolliseksi ilman lupaa maksimissaan 10 000 euron liikevaihtoon vuodessa. Kyydinvälityspalveluille asetetaan ehdoksi avoin tietorajapinta toiminnasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)