Verkkouutiset

Viron Taavi Rõivas: Tunnelia Tallinnasta Helsinkiin ei tule pelätä

Viron ja Suomen pääministerit keskustelivat tunnelista Tallinnaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viron pääministerin Taavi Rõivaksen mielestä kunnianhimoista tunnelihanketta Helsingin ja Tallinnan välillä ei tulisi pelätä.

– Se olisi maailmassa vertaansa vailla, yhdistäisi kaksi pääkaupunkia ja loisi kaksoiskaupungin, jossa on yli kaksi miljoonaa asukasta, Rõivas totesi Viron yleisradion mukaan.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tapasi Rõivaksen torstaina.

Rõivaksen mukaan tunnelihanke loisi talouskasvua molemmissa maissa ja olisi looginen askel Rail Baltic -rautatiehankkeessa. Rõivas pyysi Suomea mukaan hankkeen osakkaaksi.

Viron media kuvaa Sipilän pitäneen ehdotuksia houkuttelevana. Sipilä kuitenkin korosti, ettei hankkeiden talousvaikutuksia ole arvioitu riittävästi. Suomi on pääministerin mukaan kiinnostunut Rail Balticista siinä tapauksessa, että myös tunneli toteutuu.

– Mitä Rail Balticiin tulee, olisi pääkaupungit toisiinsa liittävä tunnelihanke mahtava asia, mutta meidän on ensin pohdittava rauhassa, onko sille taloudellisia edellytyksiä, Sipilä kommentoi.

Taavi Rõivas korosti tapaamisessa Suomen ja Viron läheistä suhdetta.

– Kun yhdellä meistä menee hyvin, menestyy myös toinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)