Verkkouutiset

Eduskunnassa väiteltiin: pitääkö miehen voida synnyttää?

Kokoomuksen Ben Zyskowiczin mielestä miehen ei tule voida synnyttää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin valtioneuvoston ihmisoikeusselontekoa. Kehitysyhteistyön käsittelyn jälkeen otti kokoomuksen Ben Zyskowicz esiin uuden asian.

Zyskowiczin mukaan sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee parhaillaan lakiesitystä, jonka mukaisesti myös miesten pitää voida synnyttää. Viittaus asiaan oli käsittelyssä olleessa selonteossa.

– Käytännössä kyse on siitä, että jos nainen muuttuu mieheksi, tänä päivänä edellytetään sterilisaatiota. Nyt tämä onkin valtava ihmisoikeusongelma ja kun tämä korjataan, päästään tilanteeseen, että miehenkin pitää voida synnyttää, Ben Zyskowicz sanoi.

– Minä itse en missään tapauksessa kannata tätä uudistusta ja kehotan hallitusta olemaan antamatta tätä uudistusta. Minun mielestäni miehen ei pidä voida synnyttää.

Vihreiden Oras Tynkkynen kysyi Zyskowiczilta perusteluja asialle.

– Hän ei kyennyt perustelemaan, minkä takia sukupuoltaan korjaavan pitäisi olla lisääntymiskyvytön tämän toimenpiteen ehtona, Tynkkynen totesi.

Tynkkynen sanoi kansanedustaja Pentti Oinoselle (ps.), että ”me seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ihmiset olemme ihan tavallisia suomalaisia, ihan samalla tavalla tavallisia kuin myös enemmistöihin kuuluvat ihmiset”.

Ben Zyskowicz vastasi Tynkkyselle perustelujensa puuttumisesta.

– Luulen että edustaja Tynkkynen on aika lailla oikeassa, Zyskowicz totesi.

Zyskowiczin mukaan ajatus siitä, että miehen kykenemättömyys synnyttää olisi ihmisoikeusongelma ”on minulle niin vieras että en todellakaan tähän yhteyteen esittänyt mitään perusteluita”.

– Vaikka asiaa vähän tarkemmin mietinkin, niin vaikka yleensä minulla on vastaus joka kysymykseen, niin en taida pystyä esittämään mitään loogisia perusteluja tälle kannalleni. Olen vain sitä mieltä, että miehen ei tule voida synnyttää.

Hänen mukaansa argumentti ”mitä haittaa siitä olisi” ei ole kovin hyvä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)