Verkkouutiset

Sunnuntaisuomalainen: Ihmissalakuljetus uusiin ennätyksiin Suomessa

Esitutkintaan voi päätyä tänä vuonna jopa kaksinkertainen määrä tapauksia aikaisempaan verrattuna. Taustalla on poliisin mukaan turvapaikanhakijoiden ennennäkemätön määrä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turvapaikanhakijoiden määrän voimakas kasvu on tuonut esiin myös ihmissalakuljetustapauksia enemmän kuin koskaan ennen.

Keskusrikospoliisi arvioi, että esitutkintaan on tulossa tänä vuonna reilusti yli 200 tapausta, joissa epäillään laittoman maahantulon järjestämistä Suomeen. Viime vuosina tapauksia on ollut vuosittain sadasta sataanviiteenkymmeneen.

Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaisen mukaan rikosilmoituksia kirjataan nyt ympäri maata. Erityisesti ilmoituksia on tehty Oulun seudulla, mutta tapauksia esiintyy myös muissa suurissa kaupungeissa, kuten Turussa ja Tampereella.

– Enemmistö tapauksista on edelleen Suomenlahden merivartiostolla, mutta sellaista paikkaa ei oikeastaan enää ole, missä ilmoituksia ei olisi. Niitä on nyt poikkeuksellisen paljon, sanoo rikoskomisario Jouko Ikonen keskusrikospoliisista Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaiselle.

Salakuljetusbisnes itse on myös entistä kirjavampaa. Ammattimaisten salakuljettajien lisäksi mukana on nyt myös amatöörejä, jotka käyttävät tilaisuutta hyväkseen tehdäkseen rahaa. Salakuljetusmatkat ovat lyhentyneet ja samalla niiden hinnat laskeneet. Entistä useampi matka suuntautuu EU-maasta toiseen.

– Uusi ilmiö on, että Suomeen suuntautuvia salakuljetustapauksia paljastuu muissa maissa. Se kertoo paineesta kuljettaa ihmisiä eteenpäin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)