Verkkouutiset

Brittilehti uutisoi Suomen susikannasta: Paljon pienempi kuin on arvioitu

The Guardianin mukaan susien suojelijat kertovat, että susien suojelua koskevaa EU-lainsäädäntöä ei ole Suomessa noudatettu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brittilehti The Guardian kertoo uutisessaan suojelujärjestöjen huolestuneen Suomen susipopulaatiosta. Suomen luonnonvarakeskuksen (Luke) selvityksen mukaan Suomessa elää tällä hetkellä 150:stä 180:een sutta.

The Guardianin mukaan luku on huomattavasti pienempi kuin aiemmat arviot, joiden mukaan Suomessa eläisi noin 230 sutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Luku on myös huomattavasti pienempi kuin Luontoliiton Susiryhmän suositus. Susiryhmän mukaan terveen geneettisen kannan edellytys on 800 susiyksilöä.

Susien suojelijat tapaavat tällä viikolla EU-viranomaisia Suomen susitilanteesta. EU:n lainsäädännössä susilla – jotka luokitellaan uhanalaisiksi – on erityinen asema, mutta suojelijoiden mukaan lainsäädäntöä ei ole noudatettu.

Brittilehden mukaan Suomen hallitus haluaa minimoida susien tuomat ongelmat syrjäseuduilla asuville ja yrittäville. Lehti kertoo, että Suomessa hyväksyttiin 50 suden metsästyslupa aiemmin tänä vuonna, kun susien määräksi arvioitiin 250 yksilöä.

Suojelujärjestöjen mukaan Suomen susikanta on vaarassa tuhoutua, jos samanlainen metsästystahti jatkuu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)