K-U: Suomen lippu kiellettiin maahanmuuttotilaisuudessa

Järvenpää-talon maahanmuuttoiltaan ei hyväksytty Suomen lippua.

  • Järvenpää-talo.

    ()

”Jos Suomessa kielletään Suomen lipun käyttö, niin meneekö jokin nöyristely johonkin suuntaan liian pitkälle”, Yrjö Rantanen kulttuuriyhdistys Silmusta toteaa Keski-Uusimaalle.

Silmu on ensi tiistaina Järvenpää-talossa järjestettävän maahanmuuttoillan takana. Rantasen mukaan Järvenpää-talo ei hyväksynyt tapahtumaan Suomen lippua.

Järvenpää-talon johtaja Jari Salminen perustelee kieltoa sillä, ettei lippu liity tilaisuuden teemaan millään tavalla. Salmisen mukaan Suomen lippua käytetään talolla juhlatilaisuuksissa eikä keskustelutilaisuuksissa.

Hän kuitenkin sanoo, että joissakin keskustelutilaisuuksissa lippua on varmasti käytetty.

”Lipun voi tulkita provokatiiviseksi. Vaikka kysymyksessä onkin maahanmuuttoilta, ei tarvitse erikseen nostaa esille sitä, että olemme Suomessa, se on kaikille selvää”, Salminen kommentoi.

Järvenpään kaupungin maahanmuuton erityisasiantuntija Arja Loima on Keski-Uusimaan mukaan perunut osallistumisensa tapahtumaan. Kaupungin kerrotaan huolivan, että ilta voi pikemminkin ruokkia vastakkainasettelua kuin edistää avointa vuoropuhelua.

Perumista on perusteltu lisäksi sillä, että tapahtuman juontaa toimittaja ja kunnallispoliitikko Lasse Koskinen (ps.).

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.