Verkkouutiset

K-U: Suomen lippu kiellettiin maahanmuuttotilaisuudessa

Järvenpää-talon maahanmuuttoiltaan ei hyväksytty Suomen lippua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Jos Suomessa kielletään Suomen lipun käyttö, niin meneekö jokin nöyristely johonkin suuntaan liian pitkälle”, Yrjö Rantanen kulttuuriyhdistys Silmusta toteaa Keski-Uusimaalle.

Silmu on ensi tiistaina Järvenpää-talossa järjestettävän maahanmuuttoillan takana. Rantasen mukaan Järvenpää-talo ei hyväksynyt tapahtumaan Suomen lippua.

Järvenpää-talon johtaja Jari Salminen perustelee kieltoa sillä, ettei lippu liity tilaisuuden teemaan millään tavalla. Salmisen mukaan Suomen lippua käytetään talolla juhlatilaisuuksissa eikä keskustelutilaisuuksissa.

Hän kuitenkin sanoo, että joissakin keskustelutilaisuuksissa lippua on varmasti käytetty.

”Lipun voi tulkita provokatiiviseksi. Vaikka kysymyksessä onkin maahanmuuttoilta, ei tarvitse erikseen nostaa esille sitä, että olemme Suomessa, se on kaikille selvää”, Salminen kommentoi.

Järvenpään kaupungin maahanmuuton erityisasiantuntija Arja Loima on Keski-Uusimaan mukaan perunut osallistumisensa tapahtumaan. Kaupungin kerrotaan huolivan, että ilta voi pikemminkin ruokkia vastakkainasettelua kuin edistää avointa vuoropuhelua.

Perumista on perusteltu lisäksi sillä, että tapahtuman juontaa toimittaja ja kunnallispoliitikko Lasse Koskinen (ps.).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)