Verkkouutiset

Saunan lämmityskin sujui Karvialla nopeammin kuin pääsy nettiin

Karvian kunnassa on ollut kunnanjohtajan puheiden perusteella vielä pari vuotta sitten todella hidas internet-yhteys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Karvian kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoman mukaan valokuitu on tarjonnut ratkaisun kunnan asukkaiden arkipäiväisiin ongelmiin.

– Pari vuotta sitten ehti hyvin lämmittää saunan, ennen kuin tietokone oli yhteydessä internetiin, hän kertoo Suomen Seutuverkot -yhdistyksen tiedotteessa.

Hosiasluoman mukaan valokuituverkkoihin pitää panostaa kunnissa, koska se on valtatie tulevaisuuteen.

Suomen Seutuverkot -yhdistyksen puheenjohtaja Jarno Laitisen mukaan valokuitu on mobiilia varmempi tietoverkkoratkaisu myös haja-asutusalueella.

– Tänä päivänä tietoverkkoyhteys tulee nähdä samanlaisena osana kunnan infrastruktuuria kuin vesi tai sähkö. Verkkoyhteyden toimivuuteen pitää voida luottaa. Toimintavarma verkkoyhteys rakennetaan valokuidun avulla, hän toteaa.

Yhdistyksen mukaan OECD:n teettämässä tutkimuksessa on käynyt ilmi, että kun valokuituyhteyksiä kasvatetaan kymmenellä prosentilla, alueelle perustetaan yksi uusi yritys 12 000 asukasta kohden.

Lisäksi toimiva verkkoyhteys mahdollistaa yhdistyksen mukaan kunnille uudenlaisia palveluratkaisuja, joiden avulla kunta pystyy palvelemaan asukkaitaan paremmin.

Suomen Seutuverkot kertoo verkkosivuillaan edistävänsä seutukuntien tasavertaista tietoyhteiskuntakehitystä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)