Verkkouutiset

Stubb: ”Ei tätä maata ole koskaan marisemalla rakennettu”

Eurooppa ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan yritysmaailmassakin kaivataan positiivista ajattelua. Hän kertoi näkemyksistään Ylen ykkösaamussa lauantaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhtenä syynä ”negatiivisuuteen” Alexander Stubb pitää sitä, että yritysmaailmassa on haluttu levittää kriisitietoisuutta. Hänen mukaansa yrittäjyyden ilmapiiri on jo kuitenkin muuttumassa suuntaan, jossa hyväksytään onnistumisen lisäksi myös epäonnistuminen.

Stubb toivoo suomalaisille yrityksille kansainvälistymistä ja ulkomailta tulevia investointeja. Hänen mukaansa hallitus on pyrkinyt lisäämään näihin kannustimia mm. yhteisöveroa alentamalla. Jatkossa hän haluaisi nähdä lisää edistäviä toimenpiteitä.

Stubb kuitenkin muistutti, ettei valtio voi luoda kasvua, vaan se lähtee yrityksistä. Hänen mukaansa valtio voi vain luoda pienet porkkanat rohkaisemaan kehitystä. Suurimpana yritysten esteenä on hänen mukaansa uskallus.

Stubb suhtautuu myös positiivisesti Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen välisiin vapaakauppaneuvotteluihin. Hänen mukaansa tämä vaikuttaisi positiivisesti talouskasvuun ja maailmantalouteen. Tämänhetkisenä ongelmakohtana hän piti erityisesti investointisuojaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)