Verkkouutiset

Suomi sai uuden hallituksen

Tasavallan presidentti nimitti Alexander Stubbin pääministerin tehtävään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen vaihtamisen kuviot saatettiin päätökseen tiistaina.

Maanantaina eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma tapasi tasavallan presidentti Sauli Niinistön. Puhemies ilmoitti, että viiden nykyisen hallituspuolueen ja niiden eduskuntaryhmien neuvotteluissa on sovittu uuden hallituksen muodostamisesta ja Alexander Stubbin nimeämisestä pääministeriehdokkaaksi.

Tasavallan presidentti antoi tämän jälkeen eduskunnalle kirjallisen ilmoituksen pääministeriehdokkaasta.

Maanantaina iltapäivällä eduskunnan täysistunto valitsi Alexander Stubbin tehtävään äänin 98-76.

Tiistaina aamulla presidentti nimitti valitun pääministerin. Tämän jälkeen presidentti vapautti aiemmat ministerit valtioneuvoston jäsenyydestä ja nimitti muut uudet ministerit tästä löytyvän esittelyn mukaisesti pääministeriksi valitun tekemän ehdotuksen mukaisesti. Vanha hallitus ja uusi hallitus kävivät tervehdyskäynnillä presidentin luona.

Eduskunta sai tiistaina valtioneuvoston tiedonannon Alexander Stubbin hallituksen ohjelmasta ja keskustelee siitä uuden pääministerin esittelypuheenvuoron pohjalta.

Keskiviikkona eduskunta pitää viimeisen täysistunnon ennen jäämistään kesätauolle. Istunnossa äänestetään uuden hallituksen luottamuksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)