Verkkouutiset

Alexander Stubb ei lähde ministeriksi

Kokoomuksen entinen puheenjohtaja toteaa, että "on aika suunnata katse tulevaan".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministerin paikan jättävä Alexander Stubb sanoo nettisivuillaan Kirjeeni kokoomuksen jäsenille -kirjoituksessaan, että uusi kokoomusjohtaja Petteri Orpo on tarjonnut hänelle toista ministerin paikkaa. Stubb toteaa, ettei ota sitä.

”Olen kiitollinen siitä, että Petteri on tarjonnut minulle mahdollisuutta kuulua hänen ministeritiimiinsä. Arvostan sitä kovasti. Tunnen kuitenkin, että on aika suunnata katse tulevaan, niin puolueella kuin minulla. Uusi puheenjohtaja rakentaa uuden tiiminsä. Jokaisella on oma roolinsa. Minun roolini on tukea Petteriä joukkueineen taustalla ja pyydettäessä. Ja roolini myös kotona vahvistuu, sillä kuten lupasin, nyt on aika olla myös parempi isä ja aviomies”, Alexander Stubb kirjoittaa.

”Kesällä hengähdetään hetki. Syksyllä palvelen isänmaata täydellä tarmolla kokoomuksen kansanedustajana. Jokainen yhteinen hetkemme jää elämään. Eivätkä ne tähän lopu. Nähdään pian”, hän jatkaa.

”On ollut etuoikeus saada tehdä työtä avoimen, suvaitsevaisen ja kansainvälisen Suomen eteen. Olla kääntämässä Suomen taloutta. Olla asettamassa työtä etusijalle kaikessa päätöksenteossa. Tehdä sivistynyttä ja ennakkoluulotonta Suomea, joka uskaltaa tarttua maailman mahdollisuuksiin. Rakentaa uudella tavalla ylhäältä alaspäin toimivaa, osallistavaa, joukkoistavaa todellista tulevaisuuspuoluetta”.

Stubb pitää kello 11 tiedotustilaisuuden tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Alexander Stubb, 48, on ollut ensi maanantaina 3 000 vuorokautta ministerinä. Hän on ollut pääministeri, valtiovarainministeri, ulkoministeri sekä ulkomaankauppa- ja eurooppaministeri. Hän oli europarlamentaarikkona 2004-2008 ja on ollut kansanedustaja vuodesta 2011.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)