Verkkouutiset

Sampo Terho vaati tunnustamaan terroririskin ja hallitsemattoman maahanmuuttopolitiikan yhteyden

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho vaatii perustavanlaatuista keskustelua Suomen turvallisuudesta ja ryhtymistä nopeisiin toimenpiteisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho korostaa, että poliitikkojen velvollisuus on tehdä kaikkensa turvallisuuden ylläpitämiseksi.

– On sanomattakin täysin selvää, että tiedustelulaki täytyy saattaa voimaan mahdollisimman nopeasti. Se ei kuitenkaan riitä. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet turvapaikanhakijat on poistettava välittömästi maasta, eikä heille saa antaa mahdollisuutta kadota viranomaisilta, vaatii Terho blogissaan.

Hänen mukaansa Sininen tulevaisuus esittää kokonaisvaltaisen terroristilainsäädännön suunnittelua ja voimaansaattamista. Lainsäädäntökokonaisuudella puututtaisiin muun muassa terroristien yhteydenpitoon, rahoitukseen ja liikkumiseen. Tämän lisäksi Sininen tulevaisuus esittää, että Suomen kansalaisuus olisi voitava poistaa kaksoiskansalaisilta, jotka ovat syyllistyneet terrorismirikoksiin.

Terho muistuttaa, että vielä maaliskuussa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaati kolmen muun oppositiojohtajan kanssa kaikille kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille tilapäistä oleskelulupaa.

– Nyt Turun tapahtumien jälkeen Rinteellekin käy kielteisen päätöksen saaneiden sijoittaminen palautuskeskuksiin, hän toteaa.

– Nyt on kaikkien tunnustettava terroririskin ja hallitsemattoman maahanmuuttopolitiikan ilmeinen yhteys. Maahanmuuttopolitiikkaa on siksi välttämätöntä tarkastella turvallisuuden näkökulmasta, kirjoittaa Terho.

Sininen tulevaisuus esittää, että eurooppalaisella tasolla Afrikasta saapuvien turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittely on saatava siirrettyä Välimeren eteläpuolelle. Näin voidaan tehokkaimmin ennaltaehkäistä tilanne, jossa Eurooppaan kertyy kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita laittomia siirtolaisia, jotka usein myös katoavat viranomaisten tietämättömiin päätöksen saatuaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)