Verkkouutiset

SS: Taksinkuljettajista huutava pula – sosiaaliturvaa syytetään

Taksiala kärsii työvoimapulasta, kun pätkätöiden tekeminen ei kannata, kertoo Savon Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taksinkuljettajista on tuntuva pula koko maassa. Suomen Taksiliiton toimitusjohtajan Timo Koskinen mukaan esimerkiksi opiskelijat ovat hävinneet työmarkkinoilta lähes täysin.

– Kyllä ala kärsii työvoimapulasta. Meiltä on liki täysin kadonneet myös ne työntekijät, kuten palomiehet ja poliisit, joilla on omassa työssään pitkiä vapaita, jolloin he ennen ajoivat taksia. Tilanteeseen vaikuttaa myös sellainen yhteiskunnallinen ongelma, että meillä on maassamme kannustinloukku, eikä varsinkaan tällainen pätkätöiden tekeminen välttämättä taloudellisesti kannata, Koskinen sanoo.

Hänen mukaansa ongelma on suurin kaupungeissa, mutta se vaivaa myös maaseudulla.

Suomen Taksiliiton Itä-Suomen alueyhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Kuivalainen kertoo, että yrittäjät eivät tahdo saada palkattua kuljettajia oikein missään päin.

– Sama trendi tuntuu olevan joka kylällä. Alkaa mennä jo hermot, kun työntekijöitä ei ole. Jos suoraan sanon, niin kohta pitää alkaa vähentää kalustoa. En tiedä, mikä on, kun meidän ala ei vedä eikä ole nuorten kiinnostuksen kohde. Onko meillä Suomessa liian hyvä sosiaaliturva, sillä työttömiä on kuitenkin paljon, Kuivalainen pohtii.

Kuivalainen ja Koskinen eivät kumpikaan pidä alan pääsyvaatimuksia syypäinä työntekijäpulaan, sillä heidän mielestään vaatimukset ovat melko kevyet. Esimerkiksi suomen kielen taidon tarvitsee olla vain auttava ja paikallistuntemuskoe on melko yleistasoinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)