Verkkouutiset

KL: Perjantaiksi puuhataan vastalakkoa – PAM uhkaa: Siellä voi saada köniinsä

Startup-konferenssin yhteisössä kerrotaan ideoidun apua kauppojen, liikenteen ja koulujen pitämiseksi toiminnassa lakkopäivänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ay-liittojen perjantaina järjestämä mielenosoitus hallituksen säästöpakettia vastaan saa vastatoimia, kertoo Kauppalehti.

Slushin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kivimäen mukaan ”nuoret ovat miettineet, miten he voisivat pitää esimerkiksi kauppoja auki”.

Virallisesti Slush ei ole ”vastalakkotalkoissa” eikä ota kantaa politiikkaan. Kivimäen mukaan liikkeessä halutaan kuitenkin pitää Suomen pyörät pyörimässä, ja heiltä löytyy hänen mukaansa nopeasti esimerkiksi sata pystyvää ja osaavaa kaveria mielenosoituksen haittoja lieventäviksi organisaattoreiksi.

”Eräs ryhmä miettii, että pois koulusta jääviä lapsia voitaisiin opettaa etänä, jotta heillä olisi lakkopäivänä jotain järjellistä tekemistä. Ideoita on heitelty myös korvaavan liikenteen järjestelyistä opetuspaikoille”, Kivimäki totesi.

”Nuoresta polvesta löytyy loistavia tekijöitä. He haluavat pitää katseen tulevaisuuden rakentamisessa”.

Palvelualan ammattiliitto PAM:n järjestöjohtaja Niina Koivuniemi toteaa Kauppalehdelle, että tällaista suunnittelevat eivät ole ehkä miettineet tekojensa seurauksia.

”Jos joku rikkuritoimintaa yrittää, niin siellähän voi saada vaikka köniinsä”, PAM:n Niina Koivuniemi sanoo.

”Slush ei varmaankaan halua, että heidän tapaamisiaan alettaisiin boikotoida”, hän toteaa.

Slush lähetti maanantaina iltapäivällä tiedotteen, että ”toisin kuin mediassa on tänään uutisoitu, Slush ei ole järjestämässä vastalakkoa perjantain suurmielenosoitukselle”.

– Toisin kuin Kauppalehti otsikoi 14. syyskuuta, Slush ei ole järjestämässä vastalakkoa.

– Slush ei ole eikä halua olla osapuoli tässä työmarkkinoiden mielenilmauksessa. Yhteisössä on paljon kansainvälisesti ajattelevia ja kasvuhakuisia nuoria, joiden ainoa tavoite on, että Suomi pystyisi olemaan menestyvä kansakunta jatkossakin. Slush aikoo edelleen keskittyä tähän toimintaan, tiedotteessa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)