SK: Nato-jäsenyyden kannatus on kasvanut voimakkaasti upseereiden keskuudessa

Puolustusvoimien upseereista 71 prosenttia kannattaa Suomen liittymistä puolustusliitto Natoon, kertoo Suomen Kuvalehti.

  • LKS 20160219 LKS 20151026 Flag of NATO on the car of NATO Secretary General Jens Stoltenberg at the PM Alexander Stubb's residence Kesäranta in Helsinki, Finland on Thursday, 5th March, 2015. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Valtaosa upseereista kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä.

    ()

Asia selviää Upseeriliiton jäsenilleen lähettämästä kyselystä. Vastaava kysely on tehty vuosittain.

Vielä vuonna 2013 Suomen Nato-jäsenyyttä kannatti 51 prosenttia upseereista. Venäjä miehitti Krimin keväällä 2014. Saman vuoden huhtikuussa tehdyssä kyselyssä Nato-jäsenyyden kannatus upseereiden keskuudessa oli 66 prosenttia. Kannatus on sen jälkeen siis kasvanut edelleen.

Neljännes kyselyyn nyt vastanneista kertoi muuttaneensa näkemystään Suomen Nato-jäsenyyden suhteen, suurin osa kielteisestä myönteiseksi.

Vahvinta Naton kannatus on merivoimissa, missä 80 prosenttia upseereista kannattaa jäsenyyttä. Ilmavoimien upseereista 72 prosenttia kannatti Natoon liittymistä. Pienintä Nato-jäsenyyden kannatus oli rajavartiostossa, missä 64 prosenttia vastanneista kannatti Nato-jäsenyyttä.

Upseeriliitto lähetti kyselyn sähköpostilla 4 757 jäsenelleen. Kyselyyn vastasi 2 101 jäsentä eli vastausaste oli 44 prosenttia. Kysely tehtiin 29.1.–16.2.2016 välisenä aikana.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.