Verkkouutiset

”Sipilismiä vai thatcherismiä, siitä voidaan olla eri mieltä”

Keskuskauppakamarin Risto E. J. Penttilä sanoo Suomen Kuvalehdessä hallituksen linjaa Britannian valtiovarainministeri George Osbornen sävyiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä toteaa Suomen Kuvalehdelle olevansa helpottunut yhteiskuntasopimusneuvotteluiden kariutumisesta. Hänen mielestään sopimus olisi ”lukinnut Suomen hitaaseen ja jäykkään päätöksentekomalliin”.

– Hallituksen pitää panna oma ohjelmansa tinkimättömästi toimeen. Lähestulkoon kaikki ratkaisut löytyvät hallitusohjelmasta, Penttilä kehottaa.

Niistä esimerkkejä ovat hänen mukaansa paikallisen sopimisen kehittäminen, julkisen sektorin tuottavuuden parantaminen ja julkisten menojen leikkaukset sekä lisäkevennykset ansiotulojen verotukseen. Viimeksi mainitussa ”hallituksen ja minun painotukset saattavat hieman poiketa”.

Risto E. J. Penttilän mielestä vanha suomalainen konsensus väistyy ”eikä järjestöillä ole enää veto-oikeutta hallituksen politiikkaan”.

– Siirrymme korporatismista parlamentarismiin, keskitetystä mallista paikalliseen malliin, hitaasta nopeaan.

Toimittajan todetessa tämän kuulostavan miltei thatcherismilta Penttilä vastaa, että nyt tarvitaan voimakkaasti uudistusmielistä politiikkaa.

– Onko se thatcherismiä vai sipilismiä, siitä voidaan olla eri mieltä. Sipilän hallituksen ohjelma vastaa aika hyvin Suomen nykyongelmiin.

– Siinä on Britannian entisen pääministerin Margaret Thatcherin politiikan sijasta enemmän Britannian nykyisen valtiovarainministerin George Osbornen talouspolitiikan sävyjä. Britannian on osoittanut, että veronkevennykset, markkinoiden vapauttaminen ja sääntelyn purku toimivat ja tuottavat kasvua, Risto E. J. Penttilä sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)