Verkkouutiset

Juha Sipilä: Perussuomalaiset ei automaattisesti mukana hallituksessa

Hallitustunnustelija Juha Sipilän mukaan hallituspohjasta ei ole vielä päätetty, ja perussuomalaiset ovat tasavertaisesti mukana hallitustunnusteluissa muiden puolueiden kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitustunnustelija Juha Sipilä (kesk.) kertoi maanantai-iltana tiedotustilaisuudessa, että koko päivän kestäneissä neuvotteluissa perussuomalaisten kanssa on käyty kaikki hallitustunnustelijan kysymykset uudelleen läpi.

– Olemme päässeet yhteisymmärrykseen keskeisistä kysymyksistä, että ne eivät enää aseta estettä jatkolle, jos perussuomalaiset sitten näissä jatkokuvioissa ovat mukana, Sipilä kertoi.

Sipilä kiisti, että hallituspohjaa rakennettaisiin keskustan ja perussuomalaisten pohjalle.

– Ei mistään hallituspohjasta ole vielä päätetty, vaan esittämieni kysymysten läpikäynti on nyt sillä tasolla, että he ovat tasavertaisesti mukana, niin kuin kaikki muutkin.

Sipilä totesi myös, ettei perussuomalaiset ole automaattisesti mukana hallituksessa.

– Perussuomalaiset on samalla viivalla kaikkien muiden kanssa.

Eurokriisikirjausta ”fiilattu”

Sipilä kertoi, että perussuomalaisten kanssa oli käyty läpi talouden tilannekuvaa, minkälaisia sopeutustarpeita pääpiirteittäin on ja verotuksen linjauksia.

– Niistä on riittävä yhteisymmärrys jatkoa ajatellen.

Eurokriisin hoitoa koskevaa hallitusohjelmakirjausta on Sipilän mukaan perussuomalaisten kanssa ”fiilattu” siten, että siltä pohjalta pystytään jatkamaan.

– Mutta olisi epäkorrektia muita kohtaan mitään kirjauksia tässä nyt julkaista.

Sipilä esittää muillekin puolueille lisäkysymyksiä. Hän tapaa kaikki eduskuntaryhmät huomenna tiistaina yksitellen.

Sadan tunnin pidennystä työaikaan ei esitetty

Tapaamisessa työmarkkinajärjestöjen kanssa maanantai-iltana sovittiin Sipilän mukaan, että pidetään kiinni yhteisestä tahtotilasta ja tavoitteesta saavuttaa yhteiskuntasopimus, jolla pyritään viiden prosentin tuottavuushyppyyn ja työllistämiskynnyksen alentamiseen.

– Me näemme yhteisenä tavoitteena sen, että ajetaan Ruotsin ja Saksan etumatkaa kiinni.

Ruotsin ja Saksan etumatka kilpailukyvyssä on Sipilän mukaan 10–15 prosenttia. Yhteiskuntasopimuksella kurottaisiin etumatkaa kolmanneksella kiinni. Sipilä sanoi, ettei hypynomainen tavoite ole mahdollista ilman yhteiskuntasopimusta.

– Ellei tätä tällä kunnianhimon tasolla olevaa sopimusta saada aikaiseksi, niin se tarkoittaa sitten kyllä suurempia sopeutustoimia.

Sipilä sanoi, että tieto yhteiskuntasopimuksen onnistumisesta tarvitaan hallituksen talousohjelman tekemistä varten. Sen vuoksi yhteiskuntasopimusneuvotteluita käydään rinnakkain hallitusneuvotteluiden kanssa.

Sipilä korosti, ettei hän ole itse tehnyt yhtään esitystä keinoista, vaan järjestöjen esittämiä keinoja ryhdytään nyt tasapainottamaan. Yle uutisoi tänään, että Sipilä ajaisi vuosittaiseen työaikaan sadan tunnin pidennystä. Sipilän mukaan juuri tällaista keinoa ei yksikään järjestö ole edes esittänyt.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)