Verkkouutiset

Suomi lupaa briteille alkusyksyyn saakka aikaa eronpyynnön jättämiseen

Juha Sipilän mukaan britit tarvitsevat aikaa "rivien suoristamiseen".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen mukaan Britannian tulee alkusyksyyn mennessä jättää virallinen eronpyyntö EU-jäsenyydestä.

– Mahdollisimman pian pitää päästä varsinaiseen prosessiin, mutta on selvää, että Britannia tarvitsee aikaa omien rivien suoristamiseen. Sanoisin että realistinen aika on alkusyksystä, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) totesi maanantaina.

Britannia päätti torstaina kansanäänestyksessä eroavansa EU:sta. Varsinaiset eroneuvottelut käynnistyvät sillä hetkellä, kun Britannia jättää virallisen eronpyynnön. Neuvottelut kestävät kaksi vuotta.

Sipilän mukaan epävirallisia neuvotteluja ei Britannian kanssa käydä.

– On tärkeää, että prosessi etenee nimenomaan siinä järjestyksessä, että ensin eronpyyntö ja sitten prosessi. Sille on kyllä varattu riittävästi aikaa.

Eduskunnan suuri valiokunta kuuli maanantaina Sipilää, joka matkustaa tiistaina Brysseliin EU-huippukokoukseen. Kokouksen tärkein asia on Britannian ero. Maan pääministeri David Cameron osallistuu kokoukseen.

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Anne-Mari Virolainen (kok.) sanoo, että noin kahden kuukauden määräaika on käytännössä lyhin mahdollinen. Eronpyynnön jättämistä viivästyttää muu muassa se, että tällä hetkellä ei tiedetä, kuka Britanniaa johtaa. Cameron on ilmoittanut eroavansa.

– Voi käytännössä olla mahdotonta nopeuttaa prosessia, koska vielä ei edes tiedetä, kuka eronpyynnön jättää. Britannian pitää myös kertoa toiveensa, se, mitä he haluavat, Virolainen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)