Verkkouutiset

Kokoomuksen Satonen: Kasvua Suomeen kaupan vapailla aukioloajoilla

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen kannustaa hallitusta nopeaan etenemiseen elinkeinotoiminnan esteiden purkamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Arto Satonen toteaa, että sääntely aiheuttaa esteitä tuottavuuden kasvulle, ja sille on entistäkin suurempi tarve nyt yhteiskuntasopimuksen kaaduttua.

– Normien väljentäminen ja sääntelyn purku on julkistalouden näkökulmasta käytännössä ilmaista elvytystä. Kyse on siitä, että päästetään yritykset investoimaan ja asiakkaat kuluttamaan, hän perustelee.

Hallitusohjelmassa on luvattu vapauttaa kaupan aukioloaikoja. Satosen mukaan tässä asiassa voitaisiin edetä nyt hyvinkin rivakalla tahdilla.

Kehittyneiden teollisuusmaiden talousjärjestö OECD:n mukaan Suomessa on vertailukelpoisiin maihin nähden erityisen raskas sääntely vähittäiskaupassa ja kuljetusalalla. Kilpailun ja toiminnan rajoitukset haittaavat tuottavuuden kasvua.

Satonen muistuttaa, että OECD suositteleekin Suomelle muun muassa kaavoitusmääräysten väljentämistä ja muiden kilpailua haittaavien rajoitusten purkamista.

– Annan kaiken tuen hallitukselle ja ministeri Jari Lindströmille (ps.) tässä asiassa. Aukiolojen vapauttaminen on selkeä ja konkreettinen avaus kohti joustavampaa ja ketterämpää Suomea. Normitalkoissa on aika siirtyä sanoista tekoihin, Satonen hoputtaa.

Lue myös: Ammattiliitto ei näe tarvetta kauppojen aukioloaikojen vapauttamiselle

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)