Verkkouutiset

Työmarkkinajärjestöille haaste tasa-arvotalkoisiin – ”vaiettu miesylivalta”

Kokoomuksen kansanedustaja ja palkansaajavaltuuskunnan puheenjohtaja Sari Sarkomaa haastaa työmarkkinajärjestöt tasa-arvotalkoisiin omassa toiminnassaan ja keskusteluun vaietusta miesylivallasta työelämän järjestöjen keskeisissä johtotehtävissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sari Sarkomaa nostaa esille tosiasian, ettei työmarkkinapöydissä juuri naisia näy, eikä naisten edustusta voi työmarkkinakeskusjärjestöjen johdossa sanoa tasa-arvoiseksi.

Esimerkiksi STTK:n puheenjohtaja Antti Palola (sd.) on kevään aikana nostanut esille molempien sukupuolien edustuksen pörssiyritysten hallituksissa. Sarkomaa kannustaa myös työmarkkinajärjestöjä huolehtimaan molempien sukupuolien edustuksesta omissa päätöksentekoelimissä.

Kokoomuspoliitikko haastaa työmarkkinajärjestöt kertomaan, ovatko ne tähän valmiita ja millaisia toimenpiteitä järjestöt ovat sen eteen valmiita tekemään.

– Miksi työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajien vaateet keskittyvät pörssiyhtiöiden hallituksiin? Jos vaaditaan toimia yrityksiltä, on työmarkkinakeskusjärjestöjen otettava naisten osallistumisen edistäminen tosissaan myös omassa toiminnassaan. Eikö juuri työelämän järjestöjen tulisi toimia esimerkkinä ja olla suunnannäyttäjiä koko suomalaisen työelämän kehittämisessä, Sarkomaa kysyy.

Sarkomaan mielestä esimerkin ja hyvien käytäntöjen näyttäminen pitää olla työmarkkinakeskusjärjestöjen keskeisellä agendalla.

Kansanedustaja toivoo, että esimerkiksi Elinkeinoelämän keskusliiton Ilpo Kokkila, Akavan Sture Fjäder (kok.), Antti Palola ja SAK:n Lauri Lyly (sd.) läpivalaisisivat tilannetta omissa järjestöissään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)