Verkkouutiset

Sari Sarkomaa vaatii: Sote-ratkaisun kustannuslaskelmat päivän valoon

Valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston puheenjohtaja Sari Sarkomaa pitää välttämättömänä, että sote-ratkaisun kustannusvaikutusarviot tuodaan julki mahdollisimman pian.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) muistuttaa lausumasta, jossa eduskunta on edellyttänyt, että sosiaali- ja terveyspalvelu -uudistuksen taloudelliset vaikutukset arvioidaan analyyttisesti kaikkien toimenpiteiden osalta ja että uudistus luo edellytyksiä kestävyysvajeen supistamiselle.

Sote-uudistus on iso osa julkisten palveluiden tuottavuuden parantamista. 4,7 prosentin kestävyysvajeen umpeen kuromisessa julkisten palveluiden tuottavuuden parantamisen osuus on 1,4 prosenttiyksikköä.

– Nyt olisi tärkeää saada laskelmat päivän valoon, jotta pystymme arvioimaan, miten tavoite on saavutettavissa, Sarkomaa painottaa.

Sote-järjestämislain tavoitteena on saavuttaa yhdenvertaiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut, vahvistaa peruspalveluja sekä edistää kustannustehokkaiden ja vaikuttavien palvelurakenteiden toteutumista.

Sarkomaan mielestä ydinkysymys on, mikä sote-laissa on se tekijä, joka kirittää valitsemaan tehokkaammat tavat tuottaa vaikuttavia palveluja. Sarkomaan mukaan on päivänselvää, että lisäkannusteita tarvitaan.

– Keskeinen asia on tulevina vuosina kustannusten hillintä ja talouden tasapainottaminen. Julkisten varojen on riitettävä sosiaali- ja terveydenhuoltoon, varhaiskasvatukseen, kouluihin ja muihin tärkeisiin palveluihin. Odotan erityisesti ensi viikon hallituksen esitykseltä perusteellista kustannus- ja vaikuttavuusarviota, jota vielä ei olla nähty, Sarkomaa toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)