Verkkouutiset

Sdp:n Salonen: Vanhusten asiat jääneet palvelu-uudistusten paitsioon

Sdp:n kansanedustaja Kristiina Salonen haluaa, että eduskunta keskustelee vanhustenhoidon nykytilasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sdp:n kansanedustaja Kristiina Salonen jätti perjantaina eduskunnan puhemiehistölle keskustelualoitteen vanhustenhoidon nykytilasta.

Salonen sanoo tiedotteessaan, että viimeaikaiset uutisoinnit vanhustenhoidon laiminlyönneistä eivät kerro koko totuutta mutta antavat signaalin päättäjille, että vanhuspalvelut ovat Suomessa yksi hyvinvoinnin keskeisistä kysymyksistä.

‒ Kotihoito ei voi olla ihmisten säilömistä asuntoihin. Sitä ei halua vanhus, hänen läheisensä eikä alan ammattilaisetkaan.

Tämän vuoksi on Salosen mukaan selvitettävä, mitä vanhuksen kotona ja tapahtuu ja onko hänen hyvä olla.

‒ Väestön ikääntymisen vuoksi apua tarvitsevan vanhusväestön määrä lisääntyy, ja eliniän pidetessä raskaan laitoshoidon tarve elämänkaaren lopussa kasvaa, hän sanoo.

Salonen harmittelee, että erilaisia sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksia on tehty viime vuosina niin kiinteästi, että keskustelu palvelujen laadusta ja sisällöstä on jäänyt eduskunnassa paitsioon.

‒ Keskustelulle vanhustenhuollon sisällöstä, laadusta, osaamisesta ja niiden kehittämisestä ei ole ollut laajamittaisesti sijaa eteenkään eduskunnan istuntosalissa, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)