Verkkouutiset

Pertti Salolainen Ruotsin Nato-muutoksesta: Suomen on yhä lähestyttävä USA:ta

Ministerin mielestä Ruotsissa kasvanut tuki Nato-jäsenyydelle tarkoittaa, että Suomessa täytyy seurata naapurin tekoja huolellisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin keskustapuolueen ja kristillisdemokraattien johto ilmoitti tiistaina kannattavansa maan Nato-jäsenyyttä. Puoluejohtajat esittävät asiaa puoluekokouksilleen ja toivovat, että Ruotsi ja Suomi liittyisivät puolustusliittoon yhtä aikaa.

Kansanedustaja ja ulkopolitiikan veteraanivaikuttaja Pertti Salolainen (kok.) sanoo näyttävän siltä, että Ruotsissa selkeä enemmistö on Nato-jäsenyyden kannalla. Hallituspuolue sosialidemokraatit kuitenkin vastustaa.

– On päivänselvää, että jos näin vahva enemmistö alkaa olla Nato-jäsenyyden kannalla ja jos seuraavissa vaaleissa porvariblokki voittaisi, niin silloin tämä kysymys voi aktualisoitua, Pertti Salolainen kommentoi Verkkouutisille kokoomuksen eduskuntaryhmän toritapahtumassa Hämeenlinnassa.

Hänen mukaansa täytyy huomata, että ”Ruotsin politiikkanahan on jo ollut olla niin lähellä Natoa kuin mahdollista olematta jäsen”.

– Suomessa meidän täytyy ennen kaikkea seurata hyvin huolellisesti mitä Ruotsi lopulta tekee ja mitä tämä Yhdysvaltoja lähestyminen merkitsee. Ruotsihan ei niinkään lähesty Natoa vaan Yhdysvaltoja, Salolainen toteaa.

– Meidän ei tietysti pidä apinoida Ruotsia, mutta meidän täytyy kyllä pitää huolta, että Suomella on erittäin hyvätasoiset järjestelyt Yhdysvaltojen kanssa. Ja että jatkuvasti sotilaallisesti lähestymme Yhdysvaltoja.

Tärkeyttä lisäävät Salolaisen mukaan tulevat isot asehankinnat ja esimerkiksi koko Hornet-kaluston uusiminen.

– Meidän on jatkuvasti pidettävä huolta, että syvennämme puolustusyhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa, hän korostaa.

Eduskunnan puolustusvaliokuntaan kuuluva Pauli Kiuru (kok.) toteaa, että Ruotsissa näyttää Naton kohdalla laskuvesi olevan muuttumassa nousuvedeksi.

– Ilmapiiri ilmeisesti alkaa muuttua siihen suuntaan. Tämä muuttaa paljon asioita, kun on puhuttu Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyöstä ja Ruotsin lupauksesta olla päättämättä Natosta informoimatta Suomea, niin kyllä tämä tuo ihan uusia näkökulmia, Pauli Kiuru sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)