Verkkouutiset

Sähkölaiteromua kerättiin suomalaisilta viime vuonna 50 000 tonnia

Suomalaiset toivat viime vuonna sähkölaiteromua virallisiin keräyspisteisiin 10 kiloa jokaista asukasta kohden.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaiset toivat viime vuonna sähkölaiteromua virallisiin keräyspisteisiin 50 000 tonnia eli 10 kiloa jokaista asukasta kohden.

– Määrä vastaa noin 5 000 rekka-autollista. Peräkkäin ajettuna tällainen rekkajono yltäisi Hangosta Utsjoelle, kertoo toiminnanjohtaja Arto Puumalainen SER-tuottajayhteisön tiedotteessa.

Kotitalouksille ilmainen sähkölaiteromun keräys alkoi Suomessa vuonna 2005. Keräyspisteitä oli aluksi alle 100, ja romua kerääntyi noin 4 kiloa asukasta kohden. Nyt virallisia keräyspisteitä on yli 400.

Lisäksi vuonna 2013 aloitettiin laiteromun vastaanottaminen lähes 2000 myymälässä.

EU-direktiiviin ja tuottajavastuuta koskevan lain mukaan maahantuojien ja valmistajien pitää huolehtia sähkölaitteiden jätehuollosta. Toiminta rahoitetaan uusien sähkölaitteiden hintaan lisätyllä kierrätysmaksulla.

– Tavoitteena on saada kaikki laiteromu hyödynnettäväksi, sillä metallit, lasi ja muovit voidaan käyttää uusien tuotteiden valmistuksessa. Esimerkiksi kannettavan tietokoneen materiaaleista voidaan kierrättää jopa 99 prosenttia, Puumalainen kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)