Verkkouutiset

MTV: Ulkomaalaiset jättävät Venäjän – suomalaiset etujoukoissa

Venäjän viimeaikaiset toimet ja tapahtumat ovat aiheuttaneet ulkomaalaisten joukkopaon maasta, kertoo MTV:n uutiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Epävarma poliittinen tilanne ja ruplan kurssin syksyinen syöksy ajaa ulkomaalaisia yrityksiä ja työntekijöitä pois Venäjältä. Viime vuoden aikana lähes puoli miljoonaa länsimaalaista muutti pois Venäjältä.

Suhteellisesti eniten maasta on lähtenyt espanjalaisia ja suomalaisia. Suomalaisia asui Venäjällä viime vuoden tammikuussa lähes 120 000, nyt enää runsas 70 000 eli 38,9 prosenttia vähemmän. Espanjalaisten kohdalla muutos on vielä suurempi, sillä 40 prosenttia viime vuonna Venäjällä asuneista on lähtenyt.

Briteistä on lähtenyt 38,3 prosenttia, kanadalaisista 37 prosenttia, yhdysvaltalaisista 35,9 prosenttia ja saksalaisista 31,1 prosenttia. Italialaisistakin yli 30 prosenttia on pakannut tavaransa.

Venäjän maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan Venäjällä asuu nyt kuitenkin ukrainalaispakolaisten takia enemmän ulkomaalaisia kuin koskaan aiemmin. Jos Ukrainasta saapuneita ei lasketa mukaan, on ulkomaalaisten määrä vähentynyt merkittävästi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)