Verkkouutiset

”Hallituksen sisällä tuntuu olevan osittain vastakkaisia näkemyksiä katupartioista”

RKP:n Carl Haglund ja Mikaela Nylander kysyvät hallituksen kantaa katupartiointiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund ja kansanedustaja Mikaela Nylander kertovat tiedotteessaan jättävänsä eduskunnassa hallitukselle kirjallisen kysymyksen katupartioiden toiminnasta.

Edustajat kysyvät, mikä hallituksen kanta on katupartiotoimintaan, ja mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä katupartioiden suhteen.

”Hallituksen sisällä tuntuu olevan osittain vastakkaisia näkemyksiä katupartioiden toiminnan suhteen”, Carl Haglund sanoo.

Hän luonnehtii sisäministeri Petteri Orpon (kok) ilmoittamaa kantaa selkeäksi ja tervetulleeksi. Oikeusministeri Jari Lindströmin (ps.) lausunto sen sijaan oli Haglundin mielestä tulkinnanvarainen.

Petteri Orpo kommentoi katupartioita torstaina. Hänen mukaansa katupartioinnissa on piirteitä ääriajattelusta, mikä ei lisää turvallisuutta. Jari Lindström on taas todennut, ettei ole kuullut partiointiin liittyvistä ongelmista.

”Jokaisella on tietysti oikeus liikkua ulkona. En näe siinä mitään ongelmaa niin kauan, kun pysytään lain puitteissa”, hän kommentoi perjantaina Ylelle.

”Suomessa yleistä järjestystä valvoo ja ylläpitää julkinen valta, eli tässä tapauksessa poliisi. Katupartiotoimintaan liittyy selkeä riski siitä, että se voi johtaa oman käden oikeuteen ja väkivaltaan. Siksi olisi täysin välttämätöntä, että hallitus yksiselitteisesti toteaisi tämän, eikä antaisi enää tilaa tulkinnoille”, Haglund vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)