Verkkouutiset

Lisää rajavartijoita itärajalle – sisäministeri LU:lle: Taustalla laiton maahantulo ja terrorismi

Paula Risikon mukaan rajavartijoiden määrä on päässyt itärajalla hälyttävän pieneksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rajavartiolaitos palkkaa lisärahoituksella noin 155 uutta rajavartijaa. Hallitus osoitti Rajavartiolaitokselle 8–10 miljoonan euron lisärahoituksen lisääntyvien velvoitteiden hoitamiseen.

Lisähenkilöstöä on luvassa itärajan valvontaan, lisääntyvien EU-velvoitteiden hoitamiseen ja Helsinki-Vantaan lentoaseman lisääntyvän liikenteen tarkastuksiin.

– Aikaisemmin tehdyistä säästötoimista johtuen rajavartijoiden määrä itärajalla on supistunut hälyttävän pieneksi, sanoo sisäministeri Paula Risikko Lappeenrannan uutisille.

Euroopan unioni lisää tarkastusvelvoitteita ulkorajoilla. Risikko kertoo, että velvoitteiden lisäys johtuu ”laajasta laittomasta maahantulosta ja terrorismista.”

– Jatkossa myös EU-kansalaisille tulee tehdä rekisteritarkastukset rajanylityspaikoilla. Tämä lisää tarkastuksen kestoa, ministeri sanoo.

Hän muistuttaa, että liikennemäärien kehittymistä seurataan viikoittain.

– Alkuvuonna liikennemäärät itärajalla ovat kasvaneet noin kuusi prosenttia viime vuodesta. Liikennemäärät ovat kuitenkin vielä noin 30 prosenttia alemmalla tasolla kuin huippuvuonna 2013.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)