Verkkouutiset

Uusi sisäministeri vitsaili: Olen sisätautien hoitaja – ne aiheuttavat kärsimystä

Paula Risikon mukaan sisäministerin tehtävissä hyödyttää sisätautiosaaminen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusien kokoomusministerien tiedotustilaisuudessa valittuja esitellyt kokoomusjohtaja Petteri Orpo sanoi, että ministerin pitää sekä hallita oma alueensa että olla laaja-alainen asiantuntija.

Hän mainitsi valintoihin vaikuttaneen myös muun muassa aluekysymysten ja naisten ja miesten joukkueen suhteen tasa-arvopuolueessa, eli kaksi miestä ja kaksi naista – ”terveisiä vain muille hallituspuolueille”.

Petteri Orpo kuvaili ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi tulevaa Kai Mykkästä näin:.

– Espoon mies, Venäjä-asiantuntija, kielitaitoinen kansainvälisen politiikan osaaja. Myös tehnyt työtä viennin edistämisen puitteissa aikaisemmissa tehtävissään. Hän on kuin tehty ulkomaankauppaministerin tehtävään tällä omalla kokemuksellaan ja asiantuntemuksellaan, Petteri Orpo sanoi Kai Mykkäsestä.

Orpon mukaan Mykkäsellä on lisäksi erikoisosaamista energia- ja kaupunkipolitiikasta sekä kestävästä kehityksestä.

Petteri Orpo sanoi käyneensä erittäin hyvän keskustelun ryhmän puheenjohtajuuden jättävän Arto Satosen kanssa. Orpo kehui Satosen uutteraa työtä ja sanoi, ettei kysymys ole epäluottamuslauseesta lainkaan.

– Kun tässä pohdittiin kokonaisuutta ja tilannetta, mahdollisuutta siihen että laitetaan uutta vaihdetta silmään, Petteri Orpo sanoi.

Uusi ryhmäjohtaja Kalle Jokinen on Orpon mukaan mies, jota ”eivät tuulet tuiverra”.

Sisäministeriksi tulevan Paula Risikon ansioluettelon läpikäyminen kestäisi Orpon mukaan iltaan asti. Risikko on Orpon mukaan ”vahva nainen Pohjanmaalta”.

Paula Risikko sanoi lähtevänsä uuteen ministeriöön innokkaana ja nöyränä ja tietävänsä ”Petterin elämää seuranneena, että haasteita varmasti riittää ja jopa vaarallisia tilanteita”. Hän huomautti pitäneensä sisäisestä turvallisuudesta huolta ennenkin.

Risikko vitsaili myös, että häntä hyödyttää sisäministerin tehtävissä se, että hän on myös sisätautien erikoissairaanhoitaja.

– Sisätaudit aiheuttavat kärsimyksiä ja kustannuksia, mutta onneksi hoitaja löytyy, Paula Risikko totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)