Yli puolet kansasta: Suomessa ei saa rikastua työllä

Jopa yli puolet suomalaisista yhtyy väittämään, jonka mukaan Suomessa ei saa rikastua työllä.

  • lompakko rahaa euroja

    Kyselyn mukaan viidesosa suomalaisista asettuu vahvasti tukemaan väitettä, jonka mukaan maassamme ei saa rikastua työllä:

    ()

Suomalaisen Työn Liiton teettämän kyselyn mukaan viidesosa suomalaisista asettuu vahvasti tukemaan väitettä, jonka mukaan maassamme ei saa rikastua työllä: väittämän kanssa erittäin samaa mieltä oli 20 prosenttia. Jokseenkin samaa mieltä tutun hokeman kanssa on 34 prosenttia vastaajista.

Jokseenkin eri mieltä väittämän kanssa kertoi olevansa noin neljäsosa vastaajista. Tämä kanta korostui erityisesti nuorten vastaajien keskuudessa, sillä 18–22-vuotiaista 42 prosenttia valitsi kyseisen vaihtoehdon.

Täysin eri mieltä oli hieman useampi kuin joka kymmenes.

– On selvää, että kaiken Suomessa tehdyn työn tulee olla kannattavaa, ja tehdystä työstä tulee saada sopiva korvaus. Suomessa tulee olla myös mahdollista luoda työn kautta vaurautta ja hyvinvointia, sillä loppukädessä hyvinvointimme perustuu työhön ja sen menestykseen, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Työllä rikastumisen myyttiin pureudutaan tänään TV1:llä alkavassa 8 myyttiä työstä -ohjelmasarjassa. Ohjelmasarjan tilaaja on Yleisradio ja tuotantoyhtiö ITV Studios Finland. Sarjan kumppaneita ovat Suomalaisen Työn Liitto, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, Tekes ja työ- ja elinkeinoministeriö.

Tutkimus toteutettiin viime joulukuussa markkinatutkimusyhtiö CINT Oy:n internet-paneelissa. Tutkimuksen suunnitteli Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy. Vastaajia oli yhteensä 1018, kohderyhmänä olivat 18–70-vuotiaat suomalaiset.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.