Verkkouutiset

Raija Vahasalo: Asevelvollisuusiän ylittäneitä maanpuolustajia voitava palkita

Kansanedustaja Raija Vahasalon mielestä vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön osallistuvia, asevelvollisuusikärajan ylittäneitä henkilöitä pitäisi voida palkita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Vapaaehtoiseen maanpuolustukseen osallistumisesta tulee tehdä nykyistä kannustavampaa. Asevelvollisuusikärajan ylittäneiden osallistuminen vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön on tärkeää ja arvokasta työtä. Sitä tulee tukea nykyistä paremmin, kansanedustaja Raija Vahasalo (kok.) katsoo.

Asevelvollisuuslain mukaisesti jokainen miespuolinen Suomen kansalainen on asevelvollinen sen vuoden alusta, jona hän täyttää 18 vuotta, sen vuoden loppuun, jona hän täyttää 60 vuotta.

Käytännössä monet tätäkin vanhemmat henkilöt palvelevat esimerkiksi Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:n kouluttajina vielä asevelvollisuutensa päätyttyä. Heitä ei kuitenkaan asevelvollisuuslain ikärajojen vuoksi voida palkita sitoutumisesta maanpuolustustyöhön samoilla ylennyksillä, joita nuoremmille on käytössä.

– Myös asevelvollisuusiän ylittäneitä tulee kyetä palkitsemaan tehdystä työstä vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyväksi. Puolustusvoimien tulee kehittää asevelvollisuusiän ylittäneille tapa, jolla myös asevelvollisuusiän jälkeen vapaaehtoista maanpuolustustyötä jatkavia saadaan kannustettua tekemään arvokasta työtä maamme eteen, Vahasalo sanoo.

Vahasalo on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen ministerille vastattavaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)