Verkkouutiset

Lihan leikkaamisen oppiminen synnytti nykyihmisen

Lihan paloittelu on saattanut muokata ihmistä enemmän kuin olemme osanneet ajatella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lihan ja vihannesten pienemmiksi paloiksi leikkaamisen taito ei ole ollut vähäinen asia. Tutkijoiden mukaan vähempi pureskelu on muokannut ihmisen kehitystä merkittävästi.

Syötävän pureminen ja jauhaminen vie paljon aikaa ja energiaa. Harvardin yliopiston kehitysbiologit ovat nyt tutkineet, miten paljon alkeellistenkin kivityökalujen käyttäminen ruoan pilkkomiseen on aikanaan muovannut ihmistä.

Pienemmät ruokapalat ovat ehkä mahdollistaneet hampaiden ja leuan pienenemisen ja mahdollisuuden aivojen kasvamiseen. Enää ei ole tarvittu yhtä teräviä hampaita. Pään uudelleen muotoutuminen on mahdollistanut jopa puheen kehityksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)