Verkkouutiset

Pertti Salolainen: Kuuluuko EU-eroa propagoiva puolue Suomen hallitukseen?

Kansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) vaatii pääministeri Juha Sipilää (kesk.) viheltämään nopeasti poikki perussuomalaisten vaarallisen ulkopoliittisen EU-pelin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Perussuomalaisten romahdus kunnallisvaaleissa on aloittanut Suomen ulkopolitiikkaa ja ennen kaikkea turvallisuutta ja puolustusta vaarantavan keskustelun kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen EU-jäsenyydestä. Hanke murentaa ulkomailla huolella rakennettua kansainvälistä Suomi kuvaa itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna, Pertti Salolainen sanoo.

Hän muistuttaa, että perussuomalaiset on hallituspuolue, joka asettaa heidät erityisen vastuulliseen asemaan.

– On selvää, että kansanäänestystä ei tule ja keskustelu siitä on tarkoitettu kotimaiseen kulutukseen ensi eduskuntavaaleja silmälläpitäen. Kotimaisena se ei kuitenkaan pysy sillä jo nyt Brexit-Britannian lehdistö on uutisoinut mahdollisesta Fixitistä. Maito on jo läikkynyt lattialle, Salolainen toteaa.

Hänen mielestään pääministeri Juha Sipilän on nyt ”nopeasti ja selkeästi vihellettävä hallituksessa tämä peli poikki, sillä EU:sta eroaminen tuhoaisi nykyisen Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan, koska menettäisimme muun muassa solidaarisuus- ja yhteisvastuulausekkeen antaman turvan puhumattakaan siitä, että joutuisimme laajan eurooppalaisen puolustusyhteistyön ulkopuolelle”.

– Pelkkä keskustelu hallituksen sisällä (Suomen EU-jäsenyydestä) on huolestuttavaa. On myös huomattava, että tasavallan presidentti on usein korostanut EU:n turvallisuuspoliittista merkitystä ja toivonut sen vahvistumista. Hyvällä syyllä voi kysyä, kuuluuko EU-eroa propagoiva puolue Suomen hallitukseen, Pertti Salolainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)