Verkkouutiset

Jussi Halla-aho ja Sampo Terho Ylellä: Turvapaikanhakijat säilöön

Jussi Halla-aho ja Sampo Terho laittaisivat turvapaikanhakijat säilöön pakolaiskeskuksiin turvapaikkahakemuksen käsittelyn ajaksi, kertoo Ylen uutiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Molemmat perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaat sanoivat Ylen A-studiossa, että ajaisivat Unkarin mallia myös Suomeen.

– Vangitaan on voimakas sana, mutta meidän täytyy olla hyvin perillä siitä, missä hakijat ovat. Tänne ei voi jäädä maleksimaan sen jälkeen, kun on kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut, koska silloin nimenomaan syntyy turvallisuusriski, Sampo Terho sanoi.

– Mielestäni on perusteltua, että kaikki turvapaikanhakijat otetaan säilöön ensinnäkin turvapaikkahakemusten käsittelyn ajaksi ja etenkin sen jälkeen kun turvapaikkahakemus on käsitelty ja hylätty, totesi puolestaan Jussi Halla-aho.

Molemmat olisivat myös valmiita rikkomaan kansainvälisiä sopimuksia, jos vuoden 2015 turvapaikanhakijoiden tulo toistuisi.

– Suomen pitäisi täysin kategorisesti kieltäytyä vastaanottamasta turvapaikkahakemuksia, jotka tulevat turvallisista maista eli tässä tapauksessa Ruotsista ja kaikkien EU-maiden pitäisi tehdä samalla tavalla, Halla-aho sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)