Verkkouutiset

PS:n Juho Eerola: Kielen oppivat ja työllistyvät maahanmuuttajat ovat poikkeusyksilöitä

Perussuomalaiset oli pitkään valtakunnan ainoa puolue, jolla on maahanmuuttopoliittinen ohjelma, sanoo kansanedustaja Juho Eerola.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ilman perussuomalaisten vuosien paneutumista asiaan turvapaikkakriisin hoito olisi todennäköisesti huomattavasti heikommissa kantimissa. Nyt hallitus on tuonut melkein kaikki perussuomalaisten vaatimat muutokset lakiesityksinä eduskuntaan, toteaa Juho Eerola.

Eduskunnassa käydään tiistaina perussuomalaisten aloitteesta ajankohtaiskeskustelu Suomen turvapaikka- ja kotouttamispolitiikasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Voimme vain pohtia, kuinka paljon maahanmuuton kustannuksissa olisi ollut mahdollista säästää, jos meitä olisi kuunneltu ajoissa. Perheenyhdistämisen kriteerit ovat vasta kiristymässä. Tänä vuonna poistuu mahdollisuus saada turvapaikka humanitaarisista syistä. Monet Suomen houkuttavuuteen vaikuttavat tekijät ovat vasta poistumassa. Meillä olisi pitänyt olla nämä lait voimassa jo vuosia sitten, harmitteli Eerola perussuomalaisten ryhmäpuheessa.

Hänen mielestään Suomen maahanmuuttopolitiikka on ollut vuosikaudet eurooppalaisessa mittakaavassa erittäin sinisilmäistä.

– Perheenyhdistämisen helppous, humanitaarinen suojelu ja ulkomaalaislain lepsu tulkitseminen ovat tehneet Suomesta halutun kohdemaan turvapaikanhakijoille. Anteliaasta sosiaaliturvajärjestelmästä nyt puhumattakaan. Varoitukset harjoitetun politiikan ongelmista ovat kaikuneet kuuroille korville. Vuosikaudet Suomessa on vähätelty kriittisiä ajatuksia maahanmuutosta. Ehdotuksiamme on pidetty vuoroin kansainvälisen oikeuden ja vuoroin hyvän maun vastaisina, Eerola muisteli.

Perussuomalaisten mukaan pienen maan turvapaikka- ja kotouttamispolitiikka ei voi lähteä siitä, että ovet ovat auki koko maailman apua tarvitseville.

– Maamme kantokyvyllä on rajansa. Ei ole kenenkään edun mukaista, että ottaisimme Suomeen liikaa turvapaikanhakijoita ja emme pystyisi panostamaan riittävästi heidän kotouttamiseensa. Sen tien päässä odottavat slummiutuminen, mekkalat ja pahimmassa tapauksessa terrorismi omalla maaperällämme. Maahanmuuton on oltava hallittua ja perustuttava kansallisiin lähtökohtiin, Eerola sanoi.

Kotouttamisen osalta tämä tarkoittaa Eerolan mukaan sitä, että vastikkeettoman rahan ja vapaaehtoisen kotoutumisen aika on ohi.

– Hallitus on valinnut oikean tien aikoessaan muuttaa turvapaikan saaneiden sosiaaliturvaa siten, että rahan saamisen edellytyksenä on kotouttamistoimiin osallistuminen. Tänne tulijoiden on jatkossa opiskeltava ahkerammin suomea ja kulttuuriamme. Turvapaikan saaneen henkilön pitää ymmärtää, että Suomessa toimitaan Suomen lain mukaan. Esimerkiksi naisten tasa-arvoinen asema miesten kanssa on ehdoton perusarvo.

Eerolan mielestä tulevaisuudessa ainoa kestävä tapa turvapaikan hakemiseen on järjestää hakumahdollisuus pelkästään Euroopan ulkopuolella sijaitsevien keskusten kautta, jonka jälkeen vain oleskelulupaan oikeutetut pääsisivät Eurooppaan ikään kuin kiintiöpakolaisjärjestelmän tapaan.

Eerolan mukaan nyt on pidettävä huoli siitä, että kaikki osapuolet pysyvät sovitussa.

– Esimerkiksi Maahanmuuttovirasto voi toimia varsin itsenäisesti monissa ratkaisevissa kysymyksissä. Suomen on vedettävä tiukkaa linjaa. Vain todellisen uhan alla olevat ihmiset voivat jäädä, kaikkien muiden on palattava kotimaihinsa. Me emme saa antaa viestiä, että Suomeen saa jäädä muita maita helpommin, hän sanoo.

Hän kiitteli myös sosialidemokraatteja yhteistyöstä.

– On hienoa, että myös edustajat (Antti) Rinne (sd.) ja (Antti) Lindtman (sd.) ovat tukeneet tämän kehityksen jouduttamisessa. Puolueen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan arvovallalla te olette osoittaneet, että myös sosialidemokraattinen puolue kannattaa hallituksen turvapaikkapoliittista toimenpideohjelmaa ja erityisesti sen esitystä perheenyhdistämisten tiukentamista. Te olette viimeinkin valinneet vastuullisen maahanmuuttopolitiikan tien. Suomen kannalta olisi toki ollut parempi, jos tämä herääminen olisi tapahtunut aikaisemmin, Eerola sanoi.

Eerola kertoo myös olleensa pitkään työssä vastaanottokeskuksessa.

– Kauniit puheet siitä, että nuoret terveet ihmiset työllistyvät ja muuttuvat Suomea hyödyttäviksi veronmaksajiksi, ovat utopiaa. Olen omin silmin nähnyt, millaisia vaikeuksia maahanmuuttajilla on integroitua Suomeen. Ne ovat poikkeusyksilöitä, jotka oppivat kielen, työllistyvät ja muuttuvat avun vastaanottajista tuottaviksi kansalaisiksi. On realismia sanoa tämä ääneen, toteaa Eerola.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)