Verkkouutiset

Ukraina vaikuttanut perussuomalaisiin – ”Minusta on tullut Nato-myönteisempi”

Moni perussuomalainen tunnustaa, että Ukrainan kriisi on vaikuttanut hänen Nato-kantaansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Moni perussuomalainen tunnustaa Ukrainan kriisin lisänneen myönteistä suhtautumista puolustusliitto Natoon.

Verkkouutiset tiedusteli kansanedustajien näkemyksiä asiasta perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä Vantaalla.

– En ole vielä mielipidettäni muuttanut, mutta kyllä Ukrainan kriisi on herättänyt ajatuksia, pitäisikö meillä kuitenkin olla jonkinlaiset turvatakuut, pohtii kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.).

Oinosen mielestä Nato-jäsenyyttä pitäisi harkita seuraavalla vaalikaudella, mieluiten yhdessä Ruotsin kanssa. Hän tunnustaa Ukrainan muuttaneen ”hyvinkin paljon” hänen aiempia Nato-käsityksiään.

Myös Maria Lohelan mielestä Nato-jäsenyyttä tulisi harkita ensi vaalikaudella. Hän tunnustaa alkaneensa kallistua Nato-vaihtoehdon puoleen, mitä Ukrainan tilanne on vain vahvistanut.

– Ehdoton edellytys on kuitenkin kansanäänestys, hän painottaa.

Kansanedustaja Juho Eerola toteaa aiemmin suhtautuneensa Nato-jäsenyyteen jyrkän kielteisesti. Hänkin on muuttanut käsitystään, mihin Ukrainalla ”kieltämättä on ollut vaikutusta”.

– Asiaa pitää harkita ensi vaalikaudella.

Myös Kaj Turunen tunnustaa Ukrainalla olleen vaikutusta hänen näkemyksiinsä:

– Kyllä minusta on tullut Nato-myönteisempi.

Turusen mielestä Nato-jäsenyyden edut ja haitat on syytä selvittää.

Jääskeläinen ja Vähämäki toppuuttelevat

Pidättyväisemmällä linjalla ovat Pietari Jääskeläinen ja Ville Vähämäki. Jääskeläisen mielestä nykylinjaukset puolustavat paikkaansa:

– Näissä ulostuloissa ei kannata luoda mitään Nato-hysteriaa. Meidän geopoliittinen asema on kuitenkin sellainen, että pitää olla hyvissä väleissä Venäjän kanssa.

Vähämäen mielestä taas Nato-jäsenyys olisi liian kallis ratkaisu nyky- ja lähivuosienkin taloustilanteessa. Hän sanoo, ettei Ukrainan tilanne ole vaikuttanut hänen Nato-kantaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)