Verkkouutiset

Sisäministeri Paula Risikko: Pelastajille myös lähihoitajatutkinto

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) esittää, että tulevaisuudessa Pelastusopistosta valmistuva pelastaja voisi saada pelastajatutkinnon lisäksi samalla myös lähihoitajatutkinnon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Pelastuslaitoksilla on vuosittain arviolta noin 400 000 ensihoitotehtävää. Jo nykyinen pelastajatutkinto antaa hyvät valmiudet perustasoisessa ensihoidossa toimimiseen, mutta lähihoitajakoulutuksen liitäminen tutkintoon antaisi vielä selvästi paremmat edellytykset vastata tulevien vuosien palvelutarpeisiin, Paula Risikko sanoi vieraillessaan Kuopiossa Pelastusopistolla.

Pelastajatutkinto opiskellaan kolme lukukautta kestävässä pelastajan koulutusohjelmassa. Tutkinto antaa kelpoisuuden palomiehen tai palomies-sairaankuljettajan virkoihin.

Risikon mukaan sisäministeriö käynnistää pelastustoimen ammatillisen koulutuksen kehittämishankkeen vuoden 2017 aikana. Sen yhteydessä arvioidaan tarve ja mahdollisuudet liittää lähihoitajakoulutus osaksi pelastajatutkintoa tai vaihtoehtoisesti varmistaa muilla tavoin pelastajien mahdollisuus suorittaa lähihoitajatutkinto työn ohessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)