Verkkouutiset

Vain 39 prosenttia suomalaisista uskoo poliisin turvaamiskykyyn

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton mielestä nykyistä huomattavasti useamman suomalaisen pitäisi uskoa poliisin kykyyn turvata arkea.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton teettämän kyselyn vastaajista vain 39 prosenttia uskoo poliisin pystyvän nykyisillä resursseillaan turvaamaan kansalaisten arkielämää erittäin tai melko hyvin.

Vain kolme prosenttia vastaajista uskoi, että poliisi pystyy nykyisillä määrärahoilla turvaamaan kansalaisten arkea erittäin hyvin. Miesten luottamus oli jonkin verran vahvempaa kuin naisten.

– Ei riitä, että 39 prosenttia suomalaisista uskoo poliisin kykyyn turvata kansalaisten arkea. Tavoitteena tulee olla vähintään 80 prosenttia. Jotta tähän päästäisiin, poliisien määrärahoista pitää tehdä yli vaalikausien ulottuvia parlamentaarisia päätöksiä, vaatii Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen

Poliisiammattikorkeakouluun pitäisi hänen mukaansa ottaa vuosittain 400 uutta opiskelijaa ja poliisimiesten määrä nostaa vähintään 7 500:aan.

Myös Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder vaatii poliisille lisää määrärahoja ja henkilöstöä.

– Parasta aikaa laaditaan sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden strategiaa, jota käsitellään hallitusohjelman välitarkastelussa. Jotta sisäinen ja ulkoinen turvallisuus olisi kunnossa, tarvitsemme henkilöstöä sitä toteuttamaan, Fjäder huomauttaa.

Kyselyn vastaajista 58 prosenttia piti poliisien määrän vähentämistä ja määrärahojen pienentämistä vakavana uhkana Suomen sisäiselle turvallisuudelle. Lisäksi puolet vastaajista uskoi sisäisen turvallisuuden olevan kymmenen vuoden kuluttua heikompi kuin nyt.

Taloustutkimus teki kyselyn puhelinhaastatteluina helmikuun alussa, ja siihen vastasi 1009 henkilöä. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä. 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)