Verkkouutiset

Perustoimeentulotuen siirrosta Kelaan ulkopuolinen arvio

Kelan valtuutetut ovat käsitelleet Kelan sisäistä arviointia perustoimeentulotuen siirrosta ja päättivät ulkoisen arvioinnin käynnistämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kelan valtuutettujen tehtäviin kuuluu Kelan hallinnon ja toiminnan valvominen. Valtuutetut edellyttivät Kelalta sisäistä arviota perustoimeentulotuen siirrosta maaliskuisessa kokouksessaan.

Arvio julkaistiin viime perjantaina, ja Kelan valtuutetut käsittelivät sitä tiistaina.

Valtuutetut totesivat, että sisäinen arvio on kattava, mutta asian merkityksellisyyden vuoksi siitä on kuitenkin hyvä saada myös ulkoinen arvio ja näkemys, kertoo Kelan valtuutettujen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.).

Ulkoisessa arvioinnissa tehtävänä on puntaroida perustoimeentulotuen siirron suunnittelua ja toimeenpanoa ja Kelan prosesseja. Lisäksi tavoitteena on saada kehittämisehdotuksia, joita Kela voi hyödyntää seuraavien uudistusten suunnittelussa ja uusia tehtäviä vastaanottamisessa.

Ulkoisen arvioinnin tekee Kelan valvontatilintarkastuksesta vastaava BDO Audiator Oy. Selvitys esitetään valtuutetuille 17. lokakuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)